Activitats

L’any 2013 es commemoren 40 anys de la mort de Josep Nogué Massó a la ciutat de Huelva. Atès que era nascut a Santa Coloma de Queralt, la Comissió de l’Any Nogué, a l’empara de l’Associació Cultural Baixa Segarra, ha organitzat diferents activitats que conformen el programa de l’Any Nogué.

L’Any Nogué s’inaugura el 23 de març del 2013 i es clourà a finals de gener del 2014

Aquí hi trobareu la relació d’activitats:

foto album nogue

L’àlbum de Nogué: fotografies personals

23 de març – 7 d’abril de 2013

Sala Gòtica del Castell. Exposició de fotografies de la videa del pintor Nogué Massó. S’il·lustra la infantesa, la seva vida a Madrid, la seva estada a Roma i el pas per Santa Coloma de Queralt.

A través d’aquesta mostra fotogràfica podrem conèixer una mica més el personatge de Josep Nogué Massó. Com era als tres anys? Com era de jove? I el seu taller…? On feia les seves obres? Com era la seva família? Totes aquestes preguntes i moltes més trobaran resposta a l’exposició L’àlbum de Nogué Massó: fotografies personals. Una recopilació de les fotografies més interessants sobre el pintor Nogué i el seu entorn més pròxim.

Acte inaugural de l’Any Nogué: 23 de març a les 18 h, Sala Gran

Díptic de l’exposició de fotografies.

foto el segle de nogueL’època de Nogué: artistes colomins 1880-1965

17 de maig-02 de juny de 2013

Sala Gran del Castell. Exposició d’obres d’arties vinculats amb Santa Coloma de Queralt que van pintar durant la vida de Nogué i que, en algun moment, van viure de la seva obra. Alguna d’aquests pintors van exposar junt amb Nogué a Santa Coloma al 1963.

Aquesta exposició presenta una petita mostra d’una llarga llista d’artistes colomins, o relacionats amb Santa Coloma, que d’alguna manera van coincidir amb l’època de Nogué: Josep Maria Balcells Prat, Antoni Batlle Esteve, Magí Batlle Esteve, Magí Bonet Padró, Marcel·lí Bosch Prat, Josep Camins Freixas, Joan Castells Martí (Thelis), Joan Ferrer Vallbona, Josep Moix Marimon (Sastre Martinet), Jaume Morera i Galícia, Josep Nogué Rovira, Feliu de Pomés i Marcel Riera Pàmies.

Sala Gòtica del Castell. Reproduccions de quadres de Nogué pels artistes de l’Associació de Jubilats de Santa Coloma de Queralt.

Acte inaugural:  17 de maig a les 19.30 h, Sala dels Merlets

foto nogue trajectoria vitalJosep Nogué i Massó, una trajectòria vital

15 d’agost- 6 d’octubre de 2013

Sala Gran del Castell. Quadres del pintor Nogué cedits per la família i el Museu d’Art Modern de Tarragona que mostren la seva formació artística i personal (Madrid), la plenitud artística i vital (Roma), la seva estada a Mallorca i Santa Coloma de Queralt.

Aquesta mostra antològica del pintor Nogué a la vila on va néixer és la fita més important de l’Any Nogué. S’hi podrà veure una notable representació de quadres de totes les etapes de l’artista (des de la formació fins a la plenitud), amb diferents estils i tècniques i també amb temàtiques ben diverses, que ens permetran fer-nos una idea de la seva àmplia trajectòria vital.
La major part de les obres provenen de col·leccions particulars (principalment dels descendents de l’artista) de Bilbao, Madrid, Sevilla, Jaén, i també del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.

Sala Petita del Castell. Quadres de paisatges de Santa Coloma pintats per Nogué i quadres de Nogué cedits per famílies de Santa Coloma.

Acte inaugural:  15 d’agost a les 19.30 h, Sala Gran
14 de setembre a les 18 h, Sala dels Merlets: Conferència d’Antonio Salcedo (prof. d’Història de l’Art de la URV): “Nogué Massó i la pintura de tombant de segle”
Visites guiades: Inscripcions. (Màxim 15 persones per sessió).

Després de l’exposició pictòrica retrospectiva de Nogué Massó a Santa Coloma de Queralt, les obres viatgen al Port de Tarragona on es podran fins gener.

TINGLADO 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona
Del 19 de desembre de 2013 al 19 de gener de 2014

Horari: De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h

Entre les activitats que es faran a Tarragona destaca la conferència a càrrec d’Antonio Salcedo, “Nogué Massó i la pintura de tombant de segle”. 8 de gener de 2014 a les 19 hores

Anuncis

2 thoughts on “Activitats

  1. Retroenllaç: 2013 Any Nogué | Any Nogué

  2. Me interesa mucho José Nogue y su obra Quisiera información sobre su obra,vida y actividades a realizar en el 40 aniversario de su muerte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s