Josep Nogué i Massó, una trajectòria vital

Obra pictòrica de Nogué

15 d’agost-6 d’octubre de 2013

La fita màxima de la celebració de l’Any Nogué és l’exposició Josep Nogué Massó, una trajectòria vital, és l’exposició retrospectiva més gran dedicada a la vida i l’obra de Josep Nogué Massó. La mostra vincula els indrets on l’artista va viure amb les obres que hi va crear. Així, trobem una etapa de formació lligada a Madrid, una de plenitud i reconeixement

Vinculada a la seva etapa italiana, que culmina amb Tierra Franciscana, i una llarga estada a Jaén, relacionada amb la seva afirmació artística, fins i tot com a mestre.

Quan viatja a Mallorca redescobreix la llum i, en les diferents estades a Catalunya, es produeix el retrobament amb els seus orígens familiars, personals i artístics.

En aquesta exposició s’apleguen un conjunt d’obres molt importants que no s’havien pogut veure juntes darrerament, ja que tret d’una exposició antològica de l’any 2000 s’han fet molt poques exposicions sobre aquest artista.

Acte inaugural:  15 d’agost a les 19.30 h, Sala Gran
14 de setembre a les 18 h, Sala dels Merlets: Conferència d’Antonio Salcedo (prof. d’Història de l’Art de la URV): “Nogué Massó i la pintura de tombant de segle”
Visites guiades: Inscripcions. (Màxim 15 persones per sessió).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s